Optimaal leven met diabetes.

Elke dag maakt de mens honderden keuzes die zijn gezondheid beïnvloeden. Wel of niet met de fiets naar het werk, wel of niet die lekkere hamburger en wel of niet dat derde glas wijn? En natuurlijk; wel of niet die hardloopschoenen aan voor een mooie trainingsronde.

Wij, mensen met diabetes, staan voor dezelfde keuzes. Maar hoe die keuzes uitpakken voor je bloedsuikerspiegel en je gezondheid kan wel geheel anders zijn dan voor iemand zonder diabetes. Hoewel vaak aangetoond is dat je als diabeet veel baat kunt hebben van gezonde voeding en voldoende beweging zijn er weinig algemene richtlijnen hoe je voeding en training het beste kunt afstemmen. Uitvinden wat voor jou werkt is vaak een langdurig proces van proberen, proberen en proberen, met de daarbij horende hypo's en hypers. Gebruik als je gaat lopen een diabetesdagboek. Het is heel belangrijk goed te noteren hoe je lijf reageert op een bepaalde inspanning.

Wil je bewuster, gezonder gaan leven? Wil je je vitaler voelen, meer energie hebben? Ik begeleid je graag met voedingsadvies, personal training naar een vitale leefstijl!Top